La Masia protiv Galacticosa

Još jedan El Clasico

La Masia protiv Galacticosa

M. Maksimović

I dok se jedni razmišljaju kako to i pored velike dominacije nisu postigli gol na Stamford Bridgeu, a drugi kako je Gomez zabio u posljednjim trenucima, došao je još jedan El Clasico, najveći derbi današnjice.

Derbi u trenutku kada Real ima četiri boda prednosti i kada Barcelona nema pravo na kiks. I Real je u ovom trenutku u psihološkoj prednosti. Završnica je sezone u kojoj Barcelona brani naslov prvaka Španije, naslov prvaka Evrope i koliko god to u ovom trenutku zvučalo možda i čudno, niko Barceloni ne garantuje da će uspjeti i sigurno joj neće biti lako. Ono što svakako ide na ruku Barceloni jeste činjenica da su od posljednjih sedam prvenstvenih duela dobili šest, Real je 16. aprila osvojio kući jedan bod.

Upravo tih posljednjih nekoliko sezona smo se nagledali svega kroz El Clasico, od dobrih poteza, do žestokih startova, obračuna igrača, prepuacavanja trenera. I danas će navijači Barceloni reći da su igrači Reala prenervozni, da se često žale na sudije i da ono što je Kataloncima najvažnije, Real ima iza leđa uvijek državu, Kraljevsku porodicu.

Sa druge strane, fanovi Reala će vam reći kako Barca ima određenu zaštitu kod sudija, kako su igrači Barcelone nekada preteatralni.

U ovom trenutku Real  ima skuplju, iskusniju klupu, što može čak u večerašnjem susretu biti i presudno, s obzirom da su i jedni i drugi poprilično potrošeni od polufinala Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Chelsea je pokazao Realu kako se strpljivom igrom može uz malo sreće do rezultata, ali je pitanje kako će Pepe, Ramos, Marcelo reagovati i mogu li ostati hladni do kraja, kada Barcelona stvori pritisak.

Tu je i nezostavni duel Messi - Ronaldo, jedan koji voli gurnuti loptu, proigrati, ali zna zabiti, dok je drugi neumoljiv, šutira sa svih pozicija. Razlika je u tome što Messija teško možete isprovocirati, dok Portugalac često ''plane''

Naravno, svaki El Clasico nudi sa sobom nešto novo i svaki je za sebe posebna priča. Tako će sigurno biti i večeras a ko će se radoviti vidjet ćemo.

Na jednoj strani La Masia, na drugoj uvijek skupi Galacticosi. Ili će Barcelona nastaviti svoj niz u prvenstvenim okršajima, ili će Real prekinuti svoj neugodni. Jedno je sigurno, čeka nas još jedan spektakl.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.