Laboral razbio Joventut, Gran Canaria slavila u Zaragozi

Endesa liga, 22. kolo

Laboral razbio Joventut, Gran Canaria slavila u Zaragozi

Samo dvije utakmice današnjeg programa 27. kola Endesa lige igrane su u dnevnom terminu.

Laboral Kutxa je na svom parketu deklasirala Joventut. Tim iz Baskije je slavio sa visokih 100:71. Domaći sastav do jedanaeste pobjede u sezone predvodili su Fabien Causeur i Tibor Pleiss sa po 16 ubačenih poena, dok su dobru podršku imali u San Emeteriju koji je ubacio 13 poena. 

Najefikasniji igrač ovoga susreta bio je Nacho Llovet sa 17 ubačenih poena, ali bez prave podrške saigrača Joventut nije mogao izbjeći deseti ovosezonski poraz.

U drugom duelu koji se igrao danas pobjedu i bodove iz Zaragoze odnio je sastav Gran Canarije koji je trijumfovao rezultatom 84:77.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.