Lagan trijumf Dinama nad slabašnim Dragovoljcem

HNL

Lagan trijumf Dinama nad slabašnim Dragovoljcem

Dinamo je bez većih problema u Maksimiru porazio Hrvatski Dragovoljac rezultatom 4:1 i nastavio mrtvu trku sa splitskim Hajdukom koji je jučer rezultatom 3:1 bolji bio od zagrebačke Lokomotive.

Pinto je probio po desnoj stranu, ubacio u kazneni prostor, a El Soudani je po mišljenju sudaca izbjegao ofsajd te iz neposredne blizine već u četvrtom minutu poentirao za rano vodstvo Modrih.

Dragovoljac je nakon primljenog pogotka krenuo za nijansu otvorenije što su iskoristili domaći igrači i iz kontre preko Fernandesa uduplali vodstvo samo četiri minuta kasnije.

Antolić je na početku drugog poluvremena pogodio okvir gostujućeg gola što je bio nagovještaj onoga što će uslijediti u 53. minutu. Rezervista Rukavina uposlio je Brozovića koji je postigao treći gol za Dinamo.

Dragovoljac do počasnog pogotka dolazi u 65. minutu. Zlatar je izborio jedanaesterac, a siguran izvođač bio je Stipe Bačelić – Grgić. Mogao je Ante Rukavina pogoditi u 71. minutu, ali se nije najbolje snašao pred golom Dragovoljca, za razliku od Duje Čopa koji je četiri minuta kasnije postigao gol za konačnih 4:1.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Crveni karton u sudijskoj nadoknadi vremena zaradio je Šimunović koji je u kaznenom prostoru kao posljednji igrač nepropisno zaustavio Zlatara. Bačelić – Grgić po drugi put večeras preuzeo je odgovornost, ali je ovog puta odličnom intervencijom Zelenika spasio gol Dinama.

Dinamo se ovom pobjedom bodovno izjednačio sa Hajdukom koji je na osnovu bolje gol razlike lider na tabeli.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.