Lagan trijumf FK Sarajevo u Doboj Kaknju

Šampion sigurnom igrom do tri boda

Lagan trijumf FK Sarajevo u Doboj Kaknju

M. Šljivak, foto: D. Kurbegović

Sarajevo je u 11. kolu Premijer lige BiH lagano savladalo kao gost Mladost u Doboj Kaknju rezultatom 0:3.

Sarajevo je od samog početka kontrolisalo igru u Doboj Kaknju. Vidjelo se da je Bordo tim mnogo kvalitetniji, a u 10. minuti je aktuelni šampion stigao i do vodstva.

Bila je to veoma lijepa akcija gostiju. Završio ju je Slobodan Milanović prekrasnim pogotkom za 0:1, kojem je ovo prvi gol u Bordo dresu.

Nastavio je šampion sa boljom igrom i u ostatku meča. Bilo je samo pitanje kada će pasti drugi gol, a to se desilo u 33. minuti. Milanović koristi nepažnju odbrane i golmana Abdulahovića i dodaje do Mersudina Ahmetovića, koji pogađa za 0:2.

Mogao je bh. prvak postići i treći gol u prvom dijelu. Dosuđen je penal nakon igranja rukom Horića, ali udarac Velkoskog brani Abdulahović.

Do kraja prvog dijela jošjedan dobar pokušaj Milanovića, ponovo brani golman domaćeg tima i na odmor se otišlo vodstvom Sarajeva 0:2.

U nastavku je ekipa Husrefa Musemića igrala nešto mirnije. Ipak, i kao takvi su uspjeli da stvore nekoliko opasnih napada pred golom Mladosti, ali falio je završni udarac za povećanje prednosti.

Mladost je također bila nešto ofanzivnija. I oni su također stvorili određenu opasnost pred protivničkim golom, ali Kovačević nije imao previše posla.

Potvrda pobjede stigla je u 88. minuti. Amar Rahmanović je lijepo iz slobodnjaka pogodio za konačan rezultat meča od 0:3.

Do kraja je Sarajevo sačuvalo prednost i došlo je do tri boda sa kojima su se izjednačili sa gradskim rivalom Željezničarom na vrhu tabele.


Premijer liga BiH, 11. kolo:

Mladost - Sarajevo 0:3 (Milanović 10', Ahmetović 33'.Rahmanović 88')

FK Mladost: Abdulahović, Hreljić, Horić, Fanimo, Vazda, Hasić, Smajlagić, Begić, Hrustanović, Bajić, Isaković.

FK Sarajevo: Kovačević, Šabanović, Lazić, Hebibović, Ahmetović, Velkoski, Milanović, Letić, Đokanović, Šerbečić, Guzina.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Div iz šehera
Bravo divovi dižemo se
15 3
pitaristok
rutinski,sa pola snage...Mirza Barucic na aparatima...hahaha pola tima i dalje fali,forma ni blizu one sa proljetnog dijela prvenstva,slabiji nego prosle godine za 20 do 30% i opet isto bodova....
13 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi