Lagane pobjede Bjelorusije i Španije

Eurobasket Poljska 2011.

Lagane pobjede Bjelorusije i Španije

Košarkašice Bjelorusije i Španije su bez većih problema završile svoje prve utakmice na Eurobasketu, te su pobijedile Veliku Britaniju (55:40) i Njemačku (79:69) ne dozvolivši niti promil šansi kada su moguća iznenađenja u pitanju.

Bjelorusija je Velikoj Britaniji dozvolila samo 40 poena. Nisu niti pobjednice briljirale u fazi napada, ali je to ipak bilo dovoljno za pobjedu od 15 poena razlike (55:40). Snytsina i Verameyenko su postigle po 10 poena, ova druga je dodala još sedam skokova. Koga izdvojiti kod poraženih koje su jedva došle do 40 koševa, možda Butler sa sedam poena.

Nešto interesantnije je bilo u susretu Španije i Njemačke koje su Španjolke dobile sa deset razlike (79:69). Evropske prvakinje iz 1993 koje su tada nakon 22. pobjede u nizu prekinule dominaciju Ruskinja na Evropskim šampionatima, Njemicama su u ovom meču dozvolile nešto bolju igru tek u trećem periodu, bilo je 19:22. Sve ostalo je otišlo na stranu pobjednica u ovom susretu u kojem su najbolje bile Aguilar sa 17, Valdemoro sa 16 i Montana sa 13 poena. Kod poraženih Njemica Istakla se Bar sa 14 poena i 6 skokova, te Austmann koja je dodala 10 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.