Lahm: Dortmund je favorit u prestojećoj sezoni

Defanzivac Bavaraca smatra

Lahm: Dortmund je favorit u prestojećoj sezoni

Kapiten minhenskog Bayerna, Philipp Lahm izjavio je kako će aktuelni prvaci Bundeslige, Borussija Dortmund u narednu sezonu morati ući kao favoriti te je također istakao kako za njegovu ekipu drugo mjesto u Bundesligi ne dolazi u obzir u prestojećoj sezoni.

Ekipa Borussije Dortmund je u protekle dvije sezone osvojila dva naslova prvaka Njemačke, a Lahm je izjavio kako će oni morati u novu sezonu da uđu kao favoriti ukoliko žele da odbrane titulu te je također kazao kako je skromnost Jurgena Kloppa samo način na koji se dortmundska ekipa brani od pritiska.

 

"Dortmund se namjerno ponaša skromno i budimo iskreni, to im je dosta pomoglo tokom zadnje dvije sezone. Ipak, mislim da ekipa koja je osvojila dvije titule uzastopno treba početi sezonu kao favorit", kazao je Lahm za oficijalnu stranicu Bavarskog giganta te je dodao na kraju:

 

"Ima i drugih kandidata za titulu. Tu prvenstveno mislim na Schalke. Oni će sigurno biti negdje u vrhu. Mi smo navikli na osvajanje Bundeslige svake druge sezone, a to nismo uspjeli već dvije godine. To nam se ne smije dešavati. Naslov prvaka nam je prioritet. Ja defintivno čeznem za još trofeja".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

 

Defanzivac Bavaraca je do sada tokom svog boravka na Allianz Areni osvojio četiri naslova prvaka Njemačke.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.