Lahm novi kapiten Njemačke
Lahm u ulozi kapitena na mundijalu

Loew odredio vođu Elfa

Lahm novi kapiten Njemačke

E. Škorić

Njemački selektor Joachim Loew odabrao je Philippa Lahma, odbrambenog igrača minenskog Bayerna, za novog kapitena Elfa.

Dosadašnji kapiten Njemačke selekcije, Chelseajev playmaker Michael Ballack, propustit će nadolazeće Svjetsko prvenstvo zbog povrede zadobivene u finalnom ogledu engleskog FA Kupa protiv Portsmoutha.

Stoga je njemački selektor Joachim Loew odlučio kapitensku vrpcu staviti na ruku defanzivca minhenskog Bayerna, Philippa Lahma. Lahm bi kao vođa momčadi trebao Nijemce predvoditi tokom mundijala, ali i u prijateljskom susretu sa Mađarskom 29. maja, te Bosnom i Hercegovinom četiri dana kasnije.

Loew je odlučio da prvi golman bude Manuel Neuer, golman Schalkea, budući da povrijeđeni Rene Adler propušta turnir na jugu Afrike. Rezervni golman Neueru bit će iskusni Hans Joerg Butt.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.