Lahm uputio kritike na dodjelu Zlatne lopte, međutim Lineker se ne slaže s njim

Englez dao odgovor Nijemcu

Lahm uputio kritike na dodjelu Zlatne lopte, međutim Lineker se ne slaže s njim

E. Ganibegović

Nekadašnji nogometaš i kapiten Bayern Minhena Philipp Lahm dao je zanimljivu izjavu u kojoj se dotakao dodjele Zlatne lopte, ali Gary Lineker se očigledno nije složio sa njegovom konstatacijom.

Lahm je prilikom jednog intervjua rekao sljedeće: "Vrijeme je da se promijeni Zlatna lopta. To je postalo samo natjecanje za popularnost igrača."

Ali, Gary Lineker se nije složio sa tim. U svom odgovoru, bivši engleski napadač je rekao kako Messi i Ronaldo osvajaju Zlatne lopte, jer su jednostavno najbolji.

"Ili bi to moglo biti da su najbolji igrači, svakako u posljednjoj deceniji, bili napadači", odgovorio je Lineker, pa zatim dodao:

"Zapravo, Messi bi bio najbolji svake godine, kada bi se birao najbolji nogometaš, a ne najbolji iz najbolje ekipe."

Potražite više informacija na temu Premier league:

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi