Lakić: Da nismo imali problema van terena, Sloboda bi se sigurno borila za Europu

Bivši golman Slobode za SportSport.ba

Lakić: Da nismo imali problema van terena, Sloboda bi se sigurno borila za Europu

E. Dindić

Nikola Lakić je prošle sezone bio standardni golman Slobode, u jednoj izuzetno teškoj sezoni gdje su popularni crveno-crni sa Tušnja izborili opstanak nakon što je prvenstvo prekinuto zbog pandemije koronavirusa. 

Nakon isteka ugovora ambicije čelni ljudi Slobode i ovog golmana nisu se poklopile tako da je došlo do razlaza.

Tim povodom kontaktirali smo Nikolu Lakića koji je za SportSport.ba prokomentarisao prošlu sezonu, koliko je zadovoljan svojim igrama, te je također imao poruku za sve ljubitelje i navijače Slobode.

Turbulentna sezona iza Slobode, puno uspona i padova te na kraju izboren opstanak.

"Svakako jedna od težih sezona u mom životu. Svašta nešto se dešavalo počev od smjene trenera, pa promjene rukovodstva kluba te na kraju pauza zbog pandemije koronavirusa. Stvari koje zaista utiču na psihu fudbalera, ali eto sve smo to uspješno pregurali, te na kraju izborili opstanak. Sigurno je da smo možda mogli i više, ali za tako nešto moraju se poklopiti i neke druge stvari. Na kraju možemo biti zadovoljni urađenim s obzirom što nam se sve dešavalo."

Nekako svi oni kojima je crveno-crna boja u srcu kažu da je Sloboda morala mnogo bolje u prošloj sezoni, ako ništa na papiru ste imali i više nego respektabilan igrački kadar. 

"Zanimljivo svakako pitanje pa ću pokušati da dam i takav odgovor. Sloboda je igrala najljepši fudbal prvih osam kola zahvaljujući gospodinu Admiru Smajiću i njegovom stručnom štabu. Poslije su došli problemi van terena, na koje mi fudbaleri nismo jednostavno mogli da utičemo. O kakvim problemima se radi zaista ne bi ovom prilikom, te stvari znaju oni koji su sa nama to sve proživjeli prošle sezone. Da nije došlo do pomenutih problema siguran sam da bi se Sloboda borila za Europu bez problema."

 Na kraju ovog kratkog razgovora šta možete poručiti svim navijačima i simpatizerima Slobode?

"Bila mi je čast i zadovoljstvo nositi dres tako velikog kluba. Vi ste svijetla tačka svog kluba i želim vam puno radosti u budućem periodu sa voljenim klubom. Hvala na podršci koju ste mi pružali nadam se da sam opravdao koliko toliko vaša očekivanja".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nikola Lakić je u prošloj sezoni za Slobodu skupio 19 nastupa, te je bio prvi izbor trenera prošle sezone.

Nikola Lakić
Nikola Lakić FK Borac FK Borac Pozicija: GK

Statistika

0 nastupa
0 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova
Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije