Lakičević pojačava sarajevski Olimpic

Bivši defanzivac Čelika i Veleža

Lakičević pojačava sarajevski Olimpic

Dino Kurbegović

Fudbaleri Olimpica u ponedjeljak su počeli pripreme za nastavak sezone, gdje je jedini cilj opstanak u Premijer ligi.

 Izuzetno loša polusezona koju niko nije očekivao, natjerala je rukovodstvo kluba da svoje domaće utakmice na proljeće ponovo igra na stadionu Otoka, a nekoliko igrača je napustilo klub u zimskoj pauzi.

Budući da je Olimpic ostao bez Alena Merajića i Predraga Videkanića, ekipa iz Sarajeva je ostala bez lijevog beka. U narednim danima, klub će riješiti pitanje lijevog bočnog, a novi igrač Olimpica postat će 28-godišnji Slobodan Lakičević.

Ovaj Crnogorac proteklu polusezonu nastupao je za ekipu Dečić, koja je zauzela petu poziciji u najjačoj diviziji Crne Gore. U 13 utakmica ubilježio je tri gola i dvije asistencije. Lakičević već ima iskustvo igranja u Premijer ligi jer je nastupao za Čelik i Velež, a za SportSport.ba potvrdio je da je u kontaktu s Olimpicom.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Kontakt je uspostavljen, ja sam slobodan igrač i sada je samo da se dogovorim s Olimpicom. Dobro poznajem Premijer ligu, te mi neće biti teško ponovo da zaigram u Bosni i Hercegovini. Imao sam uspješnu polusezonu iza sebe, te sam spreman za nove izazove u svojoj karijeri. Olimpic prema igračkom kadru ima stvarno odličnu ekipu, te sam uvjeren da će na proljeće izboriti opstanak", kazao je za SportSport.ba Lakičević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti