Prljača ostaje trener, na proljeće ponovo na Otoci

Novosti iz FK Olimpic

Prljača ostaje trener, na proljeće ponovo na Otoci

D. Kurbegović

Fudbalski klub Olimpic prošle je sezone osvojio Kup BiH i stigao do najvećeg uspjeha u historiji kluba. Vukovi su igrali i Evropu, gdje su u dvije utakmice nesretno ispali od predstavnika Slovačke.

Iako je ostao kostur ekipe iz prošle sezone, uz nekoliko zvučnih igračkih pojačanja, Olimpic u ovoj sezoni igra ispod svih očekivanja. Nakon 18 odigranih kola zauzimaju 11. mjesto na tabeli, te im ekipa Viteza bježi četiri boda na 10 poziciji, koja garantuje i naredne sezone igranje u Premijer ligi.

Nakon što je Mirza Varešanović poslije poraza od Zrinjskog na Koševu podnio neopozivu ostavku, njega je na mjesto šefa struke zamijenio Edin Prljača, koji je u dvije utakmice zabilježio poraz (Čelik) i pobjedu (Rudar).

Kako SportSport.ba saznaje, Prljača će voditi Olimpic i na proljeće, a novost je i što će klub ponovo svoje domaće utakmice igrati na Otoci. Olimpic je prvi dio sezone igrao na našem najvećem stadionu, ali su u osam domaćih utakmica ostvarili samo jednu pobjedu i katastrofalnu gol razliku 8:11.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U tome vjerovatno leži i jedan od razloga lošeg plasmana u prvom dijelu prvenstva, cilj kluba u nastavku jeste opstanak u Premijer ligi, a drugi dio sezone otvorit će gostovanjem kod Slavije u Lukavici.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi