Lallana: Sretan sam što je ostao Rodgers

Fudbaler Liverpoola

Lallana: Sretan sam što je ostao Rodgers

Adam Lallana smatra kako je Brendan Rodgers odradio dobar posao na klupi Liverpoola i nada se daljnjem napretku pod njegovim vodstvom.

Forma tima s Anfielda tokom prošle sezone bila je popraćena brojnim usponima i padovima, pričalo se i o odlasku Brendana Rodgersa, no 42-godišnji stručnjak na kraju je ostao na klupi. 

"Naravno da sam sretan što je ostao. U mojim očima nikada nije bilo sumnje, bio sam iznenađen da je iko i mislio da može otići. Imali smo uspona i padova, bili smo u dva polufinala i razočarani smo što nismo dosegnuli barem jedno finale. U jednom dijelu sezone bili smo vrlo blizu ulasku među četiri najbolja, ali svi ti padovi došli su jer smo imali puno novih igrača. Brendan je zaslužan za sjajnu sezonu ranije i očekivanja su ponovno bila visoka. On je sjajan trener, taktički je fantastičan i od njega mogu puno toga naučiti. Igrači pod njegovim vodstvom mogu postati bolji", kazao je Lallana.

Engleski reprezentativac u redove Liverpoola je stigao prošlog ljeta i pred njim je još jedna sezona dokazivanja nakon sezone u kojoj nije briljirao.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Bilo je frustrirajuće sa svim tim ozljedama posebno jer sam sezonu ranije odigrao sve utakmice u dresu Southamptona. Tijekom cijele sezone sam imao isti slijed događanja, taman kada bih proigrao, uslijedila bi povreda. Puno očekujem od sljedeće sezone i osjećam da mogu puno toga pružiti."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.