Lamine Diarra: Zrinjski i Ultrasi zaslužuju titulu

Fudbaler Antalyaspora za SportSport.ba

Lamine Diarra: Zrinjski i Ultrasi zaslužuju titulu

Samir Mlaćo

Senegalski napadač Lamine Diarra (32) trenutno kao član turskog Antalyaspora nastupa na posudbi u drugoligašu Goztepeu. U dresu turskog drugoligaša Diarra je u 12 susreta postigao tri pogotka, a u razgovoru za SportSport.ba prisjetio se i vremena provedenog u našoj zemlji kada je nosio dres mostarskog Zrinjskog.

Nakon Zrinjskog Diarra se okušao i u beogradskom Partizanu u vremenu kada su crveno-beli bili bez konkurencije u susjednoj Srbiji, a za naš portal otkrio je i kada planira otići u zasluženu igračku penziju.

"Goztepe je veoma dobar i organizovan klub sa mnogom dobrim navijačima. Ne znam tačno, ali ima oko 40.000 pretplatnika. Bili smo blizu ulaska u play off za ulazak u prvu ligu Turske, ali nažalost to nismo izborili. Klub će se naredne sezone boriti da taj cilj i ostvari", priča senegalski napadač na početku razgovora.

"Imam još jednu godinu ugovora  sa Antalyasporom i naravno sada ću se vratiti tamo. A kako i šta dalje vidjeće moj menadžer", dodaje Diarra.

Sa mostarskim Zrinjskim u sezoni 2005/06. osvojio je titulu šampiona u našoj zemlji te sjajnim partijama postao ljubimac popularnih Ultrasa. I sada prati Premijer ligu te vjeruje da će titula ponovo doći pod Bijeli brijeg.

"Pratim često Premijer ligu, a naravno moj Zrinjski posebno. Mislim da imaju najbolju ekipu i  da su titulu zaslužili. Sjećam se i prošle godine su trebali da budu prvi, ali se nažalost desio maler u nekoliko utakmica. Sada je sigurno prvak, a i Ultrasi su to zaslužili. Oni su motor ekipe, a meni je drago je drago da je bh. liga sve bolja", priča tamnoputi napadač.              

Sjajan period svoje igračke karijere Diarra je proveo i u beogradskom Partizanu. Podigao je ukupno sedam pehara u ovom klubu  i u Beogradu se još uvijek prisjećaju neuzaustavljivog  Diarre koji je bio strah i trepet  za sve Partizanove protivnike.

"Ah Partizan...Kako da se ne sjećam. Mnogo golova, četiri titule lige, tri kupa, mnogo toga lijepog. To je svakako za pamćenje i preko sto pogodaka. Ne znam ni sam, ali je to stvarno bilo veliko", priznaje naš sagovornik.

Iza njega su 32 ljeta, zasićenja  sigurno ima, ali za sada ne misli da okonča igračku karijeru.

"Sigurno je da ne mogu bez fudbala. Malo sam umoran od stalnih pritisaka na mene da moram da odlučujem  i rješavam utakmice, a  to baš i nije lako. Nastavljam da igram do kada me noge budu slušale i i svemu svemu, ja sam zadovoljan", kazao je na kraju razgovora za naš portal Lamine Diarra, nekadašnji napadač mostarskog Zrinjskog, danas član turskog Antalyaspora.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Diarra je karijeru počeo u senegalskom UC Dakaru,  a zatim nastupao za  Xamax, Baden, Arau, Zrinjski Mostar, Beira Mar, Partizan, Al-Shabab,  Antalyaspor, a sada kao posuđen član tog kluba nastupa za Goztepe. Odigrao je 11 utakmica za  seniorsku reprezentaciju Senegala, te postigao šest pogodaka. 

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi