Ovo je otac(32) velike zvijezde Eura: Fasader sa troje djece, sinu ne da da se ženi prije 26. godine

Dečko je briljantan

Ovo je otac(32) velike zvijezde Eura: Fasader sa troje djece, sinu ne da da se ženi prije 26. godine

Admin Čaušević

Mlađi je od velikog broja zvijezda Evropskog prvenstva i vrijeme njegovog sina tek dolazi, ali je već na neki način stekao svjetsku slavu te je pred njim definitivno blistava budućnost.

Za Mounira Nasraouija je čuo rijetko ko, ali za njegovog sina koji iako nije punoljetan već ima svjetsku slavu. Još na početku turnira ispisao je historiju.

Sa 16 godina i 338 dana Lamine Yamal je najmlađi fudbaler u historiji koji su zaigrali na Svjetskom prvenstvu. Bilo je to u pobjedi Španije nad Hrvatskom sa 3:0.

Golobradi dečko zaista igra briljantno te se može reći da je uz Rodrija glavna uzdanica Crvena furije tokom turnira u Njemačkoj gdje se Španci nadaju finalnoj pobjedi.

Yamal na turniru nastupa za Španiju, a zanimljivo da na kopačkama nosi zastave zemalja svojih roditelja. U pitanju su Maroko i Ekvatorijalna Gvineja.

O Yamalovom ocu Mouniru se zna malo toga. Španski mediji su pisali da ima 32 godine, kako je rođen u Maroku, da je u djetinjstvu došao u Španiju.

Oglasi

Zanimljivo da osim sina Yamala Mounir zajedno sa svojom suprugom ima još dvoje djece. U pitanju su mlađi brat name Keyne Yama i sestra Baraa Yamal.

Za Yamalovog oca je poznato kako se bavio fasadnim poslovima, dok je njegova majka Sheila Ebana jedno vrijeme radila kao konobarica.

Zahvaljujući svom sinu i njemu je počela rasti slava pa ga tako na Instagramu prati više od 109.000 pratitelja gdje redovno objavljuje fotografije sa svojim sinom.

Koliko je zapravo Mounir mlad najbolje pokazuje fotografija sa roditeljima Ferrana Torresa, drugog španskog reprezentativca koji ima 24 godine.

Oglasi

Yamalov otac sa roditeljima Ferrana Torresa

"Je li i Yamalov otac ima 16 godina?", jedan je u niz komentara koji su privukli pažnju kada se na društevnim mrežama pojavila fotografija.

Zanimljivo da se Yamal nema namjeru ženiti sve dok ne napuni 26 godina. To je odluka njegovog oca. To je jedne prilike ispričao i sam mladi fudbaler.

"Planiram se ženiti kad napunim 26 godina. Siguran sam u to. Nedavno mi je prišla jedna djevojka, uhvatila me u liftu tražila fotografiju, a zatim i broj telefona", kazao je Yamal.

Mladi ofanzivac je igrao u sve tri utakmice grupne faze, a naredni ispit za njega i Crvenu furiju je meč sa Gruzijom u nedjelju od 20 sati.

Top Komentari

Gvardijan
Samo nije u pitanju Svjetsko vec Evropsko prvenstvo u fudbalu.
0 0
Adrian
Marokanac kao i Yamal.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi