Natjerao je Hrvate na suze, sada ga Nijemci sprečavaju da igra u krucijalnom meču za Vatrene!
Foto: Pixsell

Zakon se mora poštovati

Natjerao je Hrvate na suze, sada ga Nijemci sprečavaju da igra u krucijalnom meču za Vatrene!

Admin Čaušević

Jedan od najboljih igrača Evropsko prvenstva suočava se zabranom igranja i to zbog što je maloljetan. Već je do sada zabilježen jedan slučaj kada je ranije izveden iz igre kako se ne bi prekršio strogi njemački zakon.

Lamine Yamal i FS Španije bi se mogli suočiti sa ozbiljnim posljedicama ukoliko mladi fudbaler Barcelone bude igrao cijeli meč trećeg kola protiv Albanije.

Razlog za to je njemački zakon koji se odnosi na osobe mlađe od 18 godina, a možda i najveći talenat svjetskog fudbala u julu treba napuniti tek 17 godina.

Prema pisanju španskih medija koji se pozivaju na Bild osobe mlađe od 18 godina ne smiju raditi iza 20 sati. Produženje radnog vremena do 23 sata je dopušteno za sportiste.

Zanimljivo da se dodatni posao odnosi i na medijske aktivnosti poslije meča. Susret Albanija - Španija počinje u 21 sat zbog čega bi se Yamal mogao suočiti sa određenim posljedicama.

Španci su već igrali jedan meč s terminom u 21 sat. Bilo je to protiv Italije u drugom kolu. Yamal je bio starter, ali je izašao 20-ak minuta prije kraja. Dakle, Luis De La Fuente nije želio ništa rizikovati.

Oglasi

Yamal je možda i najbolji igrač Crvene furije u dosadašnjem dijelu Eura pošto je briljirao protiv Hrvatske u prvom kolu. Brojni su hrvatski navijači ronili suze nakon što su poraženi sa 3:0.

Iako nije zabio gol golobradi dečko je bio glavni uzrok zašto su Vatreni doživjeli težak poraz već na startu turnira i sebi zakomplikovali situaciju.

Kako sada stvari stoje Yamal neće moći igrati protiv Albanije. Španci se nadaju da će dobiti posebnu dozvolu da mladi igrač može dobiti produženo radno vrijeme iza 23 sata.

Dobra stvar za Špance je što su već osigurali prvo mjesto te neće biti potrebe da Yamal uopšte igra. Sa druge strane to uopšte ne može radovati Hrvate.

Naime, Španija ne smije izgubiti od Albanije jer bi Hrvati i u slučaju da pobijede Italiju mogli završiti na trećem mjestu i tako bi njihov plasman dalje zavisio od rezultata u ostalim grupama.

Top Komentari

vedin
Kako ste vi ograničeni!!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi