Lamine Yamal je čudo neviđeno - Mnogi su u nevjerici zbog onog što izvodi na terenu
Lamine Yamal izvodio je zaista nestvarne driblinge u duelu s Italijom

Fenomenalni 15-godišnjak

Lamine Yamal je čudo neviđeno - Mnogi su u nevjerici zbog onog što izvodi na terenu

Midhat Šljivak

Lamine Yamal nedavno je postao najmlađi debitant u historiji Barcelone. Sa 15 godina, devet mjeseci i 16 dana zaigrao je za prvi tim katalonskog velikana u pobjedi nad Betisom, a ovom momku se predviđa ogromna karijera i nadaju se na Camp Nou da se radi o novom Lionelu Messiju.

Lamine Yamal igra čudesan fudbal sa samo 15 godina. Nedavno je na utakmici La Lige protiv Betisa postao najmlađi debitant u historiji katalonskog kluba, a danas je na Evropskom prvenstvu do 17 godina pokazao zašto ga smatraju za istinsko čudo.

Ovaj 15-godišnjak nije postigao gol u pobjedi Španije nad Italijom od 2:1, ali je na terenu izvodio istinska čuda koja su ga bacila u prvi plan.

Posebnu pažnju je međutim privukla situacija iz 26. minute. Mladi fudbaler je na nestvaran način proturio loptu pored protivničkog igrača i prava je šteta što akciju nije okončao pogotkom.

Mnogi su međutim ostali u nevjerici. Ne viđa se često ovakav talenat i po svemu sudeći u La Masiji raste još jedno čudo od fudbalera.

Oglasi

Nije zato nikakvo čudo što mladi fudbaler već ima priliku da nastupa za prvi tim. On odavno trenira s izabranicima Xavija Hernandeza i on će zbog debija dobiti medalju za osvajanje prvenstva.

Xavi je nedavno pred novinarima objasnio pozivanje ovog dječaka u prvi tim. Tvrdi da je drugačiji od drugih.

"Baš kao što Pedri ima određene stvari koje je imao Iniesta, Lamine je također drugačiji. On je pokupio dosta toga od različitih fudbalera i posjeduje nevjerovatan talenat. Ne bih ga uspoređivao s nekim određenim fudbalerom", poručio je Xavi.

Lamine Yamal Nasraoui Ebana rođen je u Španiji. Otac mu je porijeklom iz Maroka, a majka iz Ekvatorijalne Gvineje.

Kompletan život mladi fudbaler je proveo u Barceloni. Produkt je čuvene La Masije i igra na nekoliko ofanzivnih pozicija.

Ono što ga krasi je izuzetan dribling i osjećaj za gol. Zbog toga je i sposoban igrati na nekoliko napadačkih pozicija. Mnogi ga porede i s Lionelom Messijom, a još bolja usporedba je da je on naprednija verzija Ansua Fatija.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi