U Barceloni očajni da vrate Messija: Xavi je odabrao četvoricu "otpisanih" radi Argentinca

Rade li prvu stvar na Nou Campu?

U Barceloni očajni da vrate Messija: Xavi je odabrao četvoricu "otpisanih" radi Argentinca

Admin Čaušević

Barcelona radi sve kako vratila Lea Messija na Nou Camp i čini se da u katalonskom gigantu ne pitaju za cijenu i spremni su na sve da svog najboljeg igrača ikada vide ponovo u dresu Blaugrane.

Sergio Busquets odlazi na kraju sezone nakon 20 godina u Barceloni, dok će Antoine Griezmann i Trincao biti prodati Atletico Madridu, odnosno Sprotingu, ali ni to neće biti dovoljno.

Joan Laporta, klupski predsjednik, više ne krije da je cil povratak Messija nakon dvije godine "egzila" u PSG-u, međutim to neće biti lagan zadatak.

Katalonci su primorani rasteretiti budžet, a Xavi Hernandez je dobio težak datadak da izabere igrače na koje neće računati od naredne sezone radi Messija.

Katalonski list Sport izvještava da je Xavi odlučio da prekrežiti Jordija Albu, Francka Kessijea, Ansu Fatija i Ferrana Torresa.

Jordi Albi je svakako ušao u jesen karijere i njegov odlazak neće biti iznenađenje, dok i Ansu Fati nikad nije opravdao zaduženu "desetku" te praktično i ne igra.

Oglasi

Kessie stigao besplatno i trebao je predstavljati veliko pojačanje, međutim njegov dolazak je izvjestan već nakon samo jedne sezone. Isto se odnosi i na Torresa koji je Manchester Cityju plaćen 55 miliona.

Barcelona je spremna navodno Messiju platiti 23 miliona eura godišnje što je ogroman iznos s obzirom na finansijsku situaciju na Nou Campu.

Taj iznos će biti omogućen prodajom nekolicine igrača koje je čini se Xavi već odabrao, međutim njihov odlazak će trebati i sprovesti u djelo što uopšte neće biti lagan posao.

Barcelona je prije nekoliko dana osvojila 27. titulu prvaka Španije, prvu u 21. stoljeću bez Messija što najbolje govori koliko je Argentinac bio bitan igrač za Katalonce.

Ipak, na Nou Campu nemaju previše mira jer UEFA istražuje famozni slučaj Negreira i ne isključuje se da Barcelona bude izbačena iz Evrope na jednu sezonu pa bi i povratak Messija bio uzaludn.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Madridista
Treba s malim vidjeti da mu se u dionicama plati. Jer katalonska sirotinja jedva za goriva ima. A svi znamo kako je mali pohlepan.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi