Lampard: Mourinho može uspjeti na Old Traffordu

Tvrdi engleski fudbaler

Lampard: Mourinho može uspjeti na Old Traffordu

Iskusni fudbaler Frank Lampard uvjeren je da Jose Mourinho može uspjeti na klupi Manchester Uniteda.

Portugalac je nakon otkaza u Chelseaju posao "tražena roba", no čini da će naredna destinacija u njegovoj karijeri biti Old Trafford. Da bi u Manchester Unitedu bio uspješan kao u prvom mandatu u Chelseaju smatra i Lampard. 

"Mislim da Mourinho može da vodi bilo koji klub na svijetu i mislim da je njegov učinak do sada to pokazao. Bez obzira da li je u pitanju Porto ili Chelsea, vidjeli ste šta je napravio, a zatim je Inter doveo do osvajača Lige prvaka, kao i Real Madrid", kazao je Lampard za inostrane medije. 

Nekadašnji engleski reprezentativac je svjestan da vodenje Manchester Uniteda ne bi bio jednostavan zadatak.

"Nijedan posao nije pretežak za Mourinha. Vođenje Manchester Uniteda nije lako, kao što neće biti lako ni Conteu ukoliko preuzme Chelsea, ali on ima sve što je potrebno da uspije", zaključio je na kraju Frank Lampard.  

Potražite više informacija na temu Premier league:

Vrijedi podsjetiti da je Lampard u prvom Mourinhovom mandatu u Chelseaju osvojio dvije titule i ukupno tri trofeja..

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi