Lampard naljutio navijače iz New Yorka
Frank Lampard je pomagao promociju i prodaju sezonskih ulaznica i opreme

Zvijezda ostaje na Otoku do kraja sezone

Lampard naljutio navijače iz New Yorka

M. Skaka

Frank Lampard potpisao je za New York City nakon što je napustio Chelsea, ali se vrlo brzo vratio na Otok gdje se priključio sestrinskom klubu iz Manchestera.

Lampardova odluka da produži svoj boravak u Manchesteru do kraja sezone engleskog Premiershipa razbjesnila je navijače New Yorka. Za američke navijače ovo znači da će zvijezda propustiti prva tri mjeseca sezone u MLS-u.

U saopštenju za javnost navijači New York Cityja osudili su ovakav razvoj događaja.

“Veliki broj navijača odlučio je podržati ekipu i kupiti sezonske ulaznice ili opremu zahvaljujući informaciji da će Frank Lampard igrati za City, to je New York City, a ne Manchester.”, stoji u saopštenju.

Mnogi od tih navijača sada su bijesni i ovim putem izražavaju svoje nezadovoljstvo. Klub iz New Yorka u zajedničkom je vlasništvu Manchester Cityja i baseball kluba New York Yankeesa, ali lokalne navijače to ne interesuje.

“Ne prihvatamo činjenicu da je New York City u podređenom položaju naspram Manchestera i vrlo smo razočarani što se šalje takva poruka.”

Navijači nisu jedini koji su nezadovoljni ovakvim razvojem situacije. Arsene Wenger je odmah po dolasku Lamparda na Etihad izjavio da se na ovaj način samo zaobišlo pravilo o finansijskom fair-playu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Koliki uticaj na dešavanja imaju ili tačnije rečeno nemaju, potvrdili su zastupnici američkog kluba.

“Ne znamo talno kada će se Lampard vratiti u NYCFC.”, kazali su oni znajuči da Manchester City još uvijek nastupa u Ligi prvaka koja se završava skoro dvije sedmice nakon engleskog prvenstva. 

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.