Lance Williams se vraća u formu
Kapiten Joe Crispin i Lance Williams na potpisivanju produžetka ugovora (do 2010.)

Lance Williams se vraća u formu

M. Skaka

Nakon dvije najgore partije u ovoj sezoni protiv Bešiktaša i Fenera, Lance Williams vratio se sa 28 poena u jučerašnjem meču protiv Aliaga Petkima.

Williams je imao fantastičan početak sezone u kojem je sjeo na čelo MVP liste turskog TBL-a, ali je od početka marta bio u padu forme. Dvije najgore partije, jedine u kojima je imao jednocifren broj poena (po 99 odigrao je u posljednja dva kola u kojima su koševi za popularnog “Guzu” bili kao začarani (za dva je šutirao 4/13, odnosno 4/12). U posljednjem meču, uz mnogo bolji procenat šuta (13/17) Williams je postigao 18 poena i uhvatio 7 skokova čime je nagovjestio povratak forme sa početka sezone.

U turskoj ligi nekadašnji igrač sarajevske Bosne trenutno je 8. skakač. 4. po broju postignutih poena i 4. po ukupnom učinku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.