Landin: Duvnjak je najveća snaga Hrvatske

Danci zadovoljni zbog duela sa Hrvatskom

Landin: Duvnjak je najveća snaga Hrvatske

Adnan Beganović

U polufinalu Evropskog rukometnog prvenstva snage će odmjeriti Francuska i Španija, te Danska i Hrvatska.

Evropsko prvenstvo za rukometaše stiglo je do same završnice, a u polufinalu nas očekuju dueli reprezentacija koje su obilježile evropski i svjetski rukomet u posljednjih desetak godina.

Hrvtska će na megdan Dnaskoj, čiji su reprezentativci uvjereni da mogu do finala.

"Iskreno, očekivao sam Hrvatsku jer je mnogo bolja od Poljske. Ovo je idealna situacija za nas jer se Hrvatska potrošila i sigurno je da im neće biti lako u polufinalu", za danske medije je izjavio Niklas Landin, jedan od najboljih golmana na turniru.

"Hrvatsku možemo dobiti kao što smo učinili i na SP u Španiji. Oni su umorni i to moramo iskoristiti. Njihova najveća snaga je Duvnjak, ali imamo recept za njega. Moramo mu slomiti ritam", dodao je Landin.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti