Landon Donovan okončao fantastičnu karijeru novom titulom

LA Galaxy do nove titule prvaka u MLS ligi

Landon Donovan okončao fantastičnu karijeru novom titulom

Los Angeles Galaxy osvojio je novu titulu prvaka MLS lige nakon pobjede u finalu doigravanja protiv New England Revolutiona rezultatom 2:1. 

Domaćin je do vodstva došao u 52. minuti susreta, a strijelac je bio Zardes u 52. minuti susreta. Gosti su se vratili u 79. minuti preko Tierneyja, a susret je odlučen u produžecima. Pobjedu LA Galaxyju donio je Irac, Robbie Keane. Fudbaler bosanskih korijena, Adis Hušidić na teren je ušao u 98. minuti susreta. 

Tako je u fudbalsku penziju sa osvojenom titulom prvaka otišao, Landon Donovan, najbolji američki fudbaler svih vremena. Bila je to za njega šesta titula iz sedam odigranih finala. Donovan u penziju odlazi kao fudbaler sa najviše titula, golova i asistencija u historiji MLS lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti