Laportu naljutili komentari iz Minhena: "Gledaj svoja posla"

Odgovor Nagelsmannu

Laportu naljutili komentari iz Minhena: "Gledaj svoja posla"

E. Škorić

Predsjednik Barcelone Joan Laporta uzvratio je treneru Bayerna.

Odavno je poznato da se Barcelona bori s financijskim problemima, ali unatoč tome ovog ljeta su Katalonci doveli mnoga velika pojačanja, a između ostalog i Roberta Lewandowskog, koji je iz Bayerna došao za 50.000.000 eura. Klubu iz Katalonije pomosle su tzv financijske poluge koje su malo popravile proračun kluba.

Nagelsmann je bio iznenađen aktivnošću Barcelone na tržištu.

"Oni su jedini klub bez novca, a kupuju svakog igrača kojeg žele. Nemam pojma kako to funkcionira. Malo je čudno i ludo", rekao je trener Bayerna.

Joan Laporta nije ostao dužan Nijemcu, pa mu je dao adekvatan odgovor.

"Zamolio bih ga da ide za svojim poslom. Dobili su konkretan novac za Lewandowskog. Poštujem sve i ne miješam se ni u čije financijske stvari. Krivo je procijenio Barcelonin potencijal. To je neznanje i nepoznavanje našeg kluba. Istina je da smo bili u lošoj situaciji, ali izvukli smo se iz nje, a ovaj gospodin živi u prošlosti", rekao je Laporta za Mundo Deportivo.

Prethodno se na Nagelsmannove riječi osvrnuo i predsjednik Bayerna Oliver Kahn.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Nisam za to da se o stvarima uvijek sudi izvana. Priča se da je Barcelona u prošlosti nakupila znatan dug. Međutim, niko od nas ne može suditi o slučaju ako nije dio toga. Jedini koji stvarno znaju te brojke su uposlenici kluba. Morate biti oprezni kada razgovarate o ovoj temi", priznao je bivši nogometaš u intervjuu za "Bild".

Barcelona će uskoro odigrati još jednu prijateljsku utakmicu uoči nadolazeće sezone. Prethodno su pobijedili Real Madrid s 1:0 i odigrali neriješeno s Juventusom (2:2). Ovaj put će se sučeliti s New York Red Bullsima. Utakmica je na rasporedu u noći sa subote na nedjelju u 01:00 sat po srednjoevropskom vremenu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1613662710
Izvukli se vraga,digli jos veci kredit i uvalili se u gabulu ako ova sezona bude promasaj idu pod stecaj
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije