Laporta: Rosell je želio prodati glavne zvijezde Barcelone

Političar kritikuje trenutno rukovodstvo Barcelone

Laporta: Rosell je želio prodati glavne zvijezde Barcelone

Bivši predsjednik Barcelone, Joan Laporta otkrio je da je trenutni predsjednik katalonskog giganta planirao prodati glavne zvijezde ekipe, kao što su Xavi, Puyol i Victor Valdes.  

Rosell je bio Laportin savjetnik u izborima za vrh Barcelone 2003. godine, a ovaj političar već odavno ne krije nezadovoljstvo zbog Rosellovog načina vođenja Barcelone.

 

"Rosell je želio prodati Puyola, Xavija i Valdesa", kazao je Laporta za Catalunya Radio te je nastavio kritikovati trenutno rukovodstvo:

 

"Trenutno rukovodstvo kluba želi promjeniti četiri glavna stuba na kojim klub počiva: Johan Cruyff, La Masia, Katalonija i UNICEF".

 

Laporta također nije negirao ni mogućnost da se vrati na Camp Nou, a kako sam kaže, to je scenario kog se Rosell i trenutni odbor pribojavaju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

 

"Rosell i društvo su nervozni zbog mojih nedavnih izjava u medijima da bih se volio vratiti u Barcelonu. To oni nikako ne bi željeli da se dogodi", kazao je za kraj bivši predsjednik Barcelone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.