Las Palmas bez problema savladao Valenciju

Šišmiši ponovo poraženi

Las Palmas bez problema savladao Valenciju

Endin Čaušević

Fudbaleri Las Palmasa savladali su večeras na domaćem terenu Valenciju (3:1) u okviru 20. kola španske La Lige.

Šišmiši su bolje otvorili večerašnji meč, te su u 21. minuti utakmice stigli do prednosti kada je Santi Mina zatresao mrežu Las Palmasa. Ipak, domaći su do kraja prvog dijela uspjeli da poravnaju golom Viere.

U drugom poluvremenu uslijedio je totalni raspad igre Valencije. Za samo tri minute Munir je dobio dva žuta, odnosno crveni karton nakon čega su gosti igrali sa igračem manje.

To je Las Palmas iskoristio već u 58. minuti utakmie kada je Lemos pogodio za 2:1. Samo tri minute kasnije bilo je 3:1 za domaće, a ovaj put mrežu Šišmiša zatresao je Kevin- Price Boateng što je bio i konačni rezultat ove utakmice.

Las Palmas je danas na 11. mjestu sa 28 bodova, dok je Valencia na 15. poziciji sa devet bodova manje.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 20. kolo:

Las Palmas - Valencia 3:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije