LASK u derbiju bolji od Ibrakovićevog Kapfenberga

Domaći na kraju slavili sa 3:1

LASK u derbiju bolji od Ibrakovićevog Kapfenberga

Endin Čaušević

Fudbaleri LASK-a iz Linza savladali su Kapfenberg u derbiju 16. kola austrijske druge lige.

Izabranici Abdulaha Ibrakovića nisu uspjeli prirediti iznenađenje na gostovanju u Linzu. LASK je do prednosti stigao već u četvrtoj minuti utakmice kada je mrežu gostiju zatresao Imbongo.

Posao Kapfenbergu otežao je Meusburger koji je početkom drugog poluvremena zaradio drugi žuti, odnosno crveni karton pa su gosti cijelo drugo poluvrijeme igrali s igračem manje. LASK je to iskoristio u 68. minuti kada ja Fabiano udvostručio prednost domaćih, a na 3:0 povisio je Rep desetak minuta kasnije.

Ibrakovićev tim uspio je u samom finišu da ublaži poraz u ovom derbiju, a konačnih 3:1 postavio je Perišić. LASK je drugi na tabeli sa 28 bodova, dok je Kapfenberg četvrti sa dva boda manje.

Erste liga, 16. kolo:

LASK - Kapfenberg 3:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi