Lasme našao klub u Španiji

Novi ACB ligaš doveo Gabonca

Lasme našao klub u Španiji

Obradoiro iz Santiago de Compostele, novi član ACB lige, potpisao je ugovor sa Stephane Lasmeom.

Ovaj Gabonac rođen 1982. i visok 203 cm tako je poslije dugo vrijemena konačno našao klub. Lasme je igrao u Rusiji da bi zatim odigrao sjajnu sezonu u Partizanu što mu je omogućilo veliki transfer u redove giganta Maccabia iz Tel Aviva. Prije dve godine je sa njima osvojio Kup Izraela dok je u prvenstvu Maccabi bio samo drugi, a u Evroligi se stiglo do četvrtfinala.

Lasme je imao dosta muka u poslednjem periodu jer zbog procesa dobijanja zelene karte u SAD nije potpisao za St. Petersburg, a kad se vratio u Ameriku nije prošao u Boston Celtiscima. Zbog toga je bio prinuđen da igra u D-ligi i to za Maine RC za koje je odigrao 10 mečeva. Sad se konačno skrasio u najačoj ligi svijeta sa tim da će Obradoiro teško kao novajlija uraditi nešto više od gole borbe za opstanak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.