Latvija opasno zaprijetila Srbiji

Latvija opasno zaprijetila Srbiji

Midhat Šljivak

Košarkaška reprezentacija Latvije odigrala je i drugu pripremnu utakmicu protiv Srbije, a večeras je naš protivnik iz kvalifikacija poražen sa 94:85.

Latvija je imala nevjerovatan procenat šuta za dva poena od 74%, te nisu dozvoljavali izabranicima Dušana iVkovića niti u jednom trenutku da se odvoje na ozbiljniju prednost. Nakon prvih dvadeset minuta Srbija je vodila 48:44.

Tek u nastavku Srbija je počela u potpunosti kontrolisati utakmicu. Otišli su po prvi put na dvocifrenu prednost, da bi na kraju upisali pobjedu od devet poena razlike.

Latviji je presudio fantastični Miloš Teodosić. Fantastični Teo je ubacio 24 poena, te je imao sedam asistencija u ovom susretu. Kod Latvije Janis Strelnieks je ubacio 15 poena, a Mareks Mejeris 14 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.