Latvija se poigrala sa Makedonijom i otežala BiH

Ono što nam nikako nije odgovaralo

Latvija se poigrala sa Makedonijom i otežala BiH

Jedna utakmica manje, jedna varijanta manje što se tiče naše reprezentacije. Nadali smo se kako bi eventualno Makedonija mogla dobiti Latviju kako bi smo za drugi krug tražili bilo kakvu pobjedu, ovako smo u situaciji da moramo pobjediti Litvu i to deset ili više razlike.

Makedonci su od prvog napada izgledali poprilično prazno, pa je susret Latvije i Makedonije dobrim dijelom ličio na jednu tek ispodprosječnu partiju basketa. Latvija je povela 12:0, 16:3 dobrim dijelom usmjerivši susret u željenom pravcu. U nastavku smo i dalje gledali sporu, Makedoniju što su Latvijci itekako koristili.

Nakon prve četvrtine su vodili 27:16, nakon čega je Makedonije sve više upadala u rupu iz koje nije bilo izlaza.

Prednost Latvije je rasla, do +17 u jednom trenutku (43:26) nakon čega je Pipan tražio time out, ali nije uspio razdrmati svoje igrače. U drugom dijelu je prednost Latvije narasla na ogromnih 59:39, nakon čega su Makedonci zaigrali tek za nijansu bolje. Spustili su na -9, ali to je bilo sve.

Berzins (15) i Janicenoks (15) su uredno trpali koš Makedonaca, kasnije su im se pridružili Meiers (12) i Bertrans (12) pa je Bagatskis imao četvoricu dvocifrenih. Priželjkivali smo pobjedu Makedonije na kraju je Latvija vrlo lako stigla do plus deset na kraju.

Latvija - Mekedonija 76:66
(27:16, 22:20, 13:16, 14:14)

Meiers 12, Mejeris, Frimanis 6, Blums 1, Berzins, Bertrans 12, Kuksiks, Skele 8, Janicenoks 15, Strelnieks 5, Berzins 15, Selakovs 2. Selektor. Ainars Bagatskis

Makedonija: Kostoski 2, Ilievski 6, Sokolov 5, McCalebb 8, V.Stojanovski 8, D.Stojanovski, Brčkov 7, Gečevski 11, Antić 16, Đuroski, Čekovski, Samardžinski 6. Selektor: Aleš Pipan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.