Latvija slavila u Rumuniji

Latvija slavila u Rumuniji

Midhat Šljivak

Košarkaška reprezentacija Latvije gostujućom pobjedom u Rumuniji 85:77 okončala je kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Latvijci završavaju kao treći iza naše reprezentacije i selekcije Gruzije.


Od samog otvaranja susreta i vodstva 9:0 Latvija je imala prednost. Nakon prvih deset minuta imali su vodstvo 27:16, da bi na poluvremenu imali plus deset 44:34.

I nastavak utakmice je donio vrlo izjednačenu košarku. Uspjeli su se Rumuni vratiti na minus četiri 44:40, ali jpotom Latvija ponovo zaigrala ozbiljnu košarku, te su do kraja dionice povećali prednost za još jedan poen 65:54.

Završnih deset minuta pripalo je Rumuniji 23:20, ali do preokreta nisu mogli, te će i Latvija kao jedna od najboljih trećeplasiranih ekipa otići na Eurobasket.

Latvij uje do pobjede predvodio Janis Strelnieks sa 14 poena,Kaspars Berzins je ubacio 13, a braća Bertrans su ubacili po 11 poena.      Mihai Silvasan je sa 18 poena bio najefikasniji kod Rumunije.

Konačna tabela grupe D:

1. BiH 6-2 
2. Gruzija 6-2
3. Latvija 5-3
4. Holandija 2-6
5. Rumunija 1-7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.