Latvija zamrznula Ukrajinu na - 34

Razbijanje na startu drugog kruga

Latvija zamrznula Ukrajinu na - 34

U prvoj utakmici druge faze takmičenja, Latvija je razbila Ukrajinu sa velikih 85:51. U svom stilu Latvijci su šutirali trojke, ukupno su pogodili 15, za visokih 51.7 posto. Janicenoks je pogodio sve četiri, Kuksiks tri od pet, ukupno je šest igrača postiglo barem po dvije trice.

Kada je situacija na parketu takva, onda protivnik nema šanse. U prvoj četvrtini su pogađali Blums, Janicenoks, Strelnieks, Latvija je vodila već nakon deset minuta 24:11. Havarija Ukrajinaca se nastavila i u drugoj dionici. Strelnieks je poentirao za velikih 40:19 na malo manje od tri minute prije kraja poluvremena. Trice su pljuštale sa svih strana, ukrajinski bod je nezaustavljivo tonuo. Prije ulaska u posljednjih deset minuta Latvija je imala +33, 65:32.

Kristaps Janicenoks je postigao do kraja 14 poena, Kuksiks 10, kompletna Latvija je imala 58.6 posto šuta. Kod blijede Ukrajine dvocifen je bio samo Sergi Gladyr sa 12 poena. Do kraja drugog kruga Latvija igra protiv Belgije i Francuske i vrlo je blizu prolaska među osam najboljih.

Latvija - Ukrajina 85:51
(24.11, 18.11, 23.10, 20:19)

Latvija: Meiers 11, Mejeris 8, Freimanis, Blums, Berzins 2, Bertans 7, Kuksiks 13, Skele , Janicenoks 14, Strelnieks 8, Berzins, Selakovs 4. Selektor: Ainars Bagatskis
Ukrajina: Pustozvonov 6, Jeter 7, Mishula , Gliebov, Gladyr 12, Lypovyy, Natyazheko 1, Zabirichenko, Korniyenko 3, Zaytsev 4, Pustovy 6, Karvtsov 7. Selektor: Mike Fratello

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.