Senzacija u Kupu Švicarske: Kodrin Lausanne razbio superligaša

Ubjedljiva pobjeda i prolaz dalje

Senzacija u Kupu Švicarske: Kodrin Lausanne razbio superligaša

Samir Mlaćo
Sasvim izneađujuće nogometaši Lausanne Ouchy koji sa klupe predvodi bh. stručnjak Meho Kodro danas su 'razbili' superligaša Siona sa čak 4:0.

Radilo se o susretu šesnaestina finala Swiss kupa, a već nakon prvog dijela bilo je 2:0.

Strijelci su bili Chader i Zac.

U nastavku ista stanje. Lausanne su igrale sjajno, te postigle još dva pogotka. Prvo je Ajdini pogodio za 3:0 u 50. minuti, da bi konačnih 4:0 postavio u 89. minuti Bayard.

Siona je ekipa koja je čak 13 puta osvojila Kup Švicarske i bila je apsolutni favorit, no domaći su priredili senzaciju i partijom za pamćenje očitali nogometnu lekciju favorizovanom rivalu.

Pored Kodre stručni štab ovog tima čini i Ermin Avdić, video analitičar.

Lausanne su u prvenstvu na šestom mjestu, sa deset bodova kolika ima i trećeplasirani Vaduz, te malim zaostatkom za liderom.

Top Komentari

yugopo
Bravo Kodro!
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi