Jarni ispričao fenomenalne anegdote o Kodri i Osimu, a o radu u Sarajevu rekao je samo dvije riječi
Foto - Screenshot

Legendarni hrvatski fudbaler

Jarni ispričao fenomenalne anegdote o Kodri i Osimu, a o radu u Sarajevu rekao je samo dvije riječi

M. Šljivak

Legendarni hrvatski fudbaler Robert Jarni gostovao je u A1 podcastu i ispričao je zaista sjajne priče o legendama bh. fudbala Mehi Kodri i Ivici Osimu.

Jarni koji je u karijeri nosio dres istinskih velikana svjetskog fudbala Real Madrida i Juventusa imao je šansu da igra protiv velikih zvijezda, a u dresu Betisa je imao zanimljiv duel sa Mehom Kodrom dok je ovaj igrao u Barceloni (1995/1996)

Ispričao je anegdotu o Kodri koji je kod Johana Cruyffa završio na desnom krilu.

"Igraju Betis i Barcelona, ja igram po lijevoj strani, a Kodro igra desno krilno. Pitam ga, odakle ti na desnom krilu. Kaže on meni. Sve sam bliže treneru, a sljedeću sam pored njega. A tako je i bilo", uz smijeh je rekao Jarni i nastavio je:

"Kodro je došao u Barcelonu jer je bio najbolji strijelac. Kod Cruyffa se sve znalo. Kodro je bio šmeker, gledao je gdje će se naći, ali kod Cruyffa je špic uvijek na prvoj stativi. Bio je onaj BaKero koji je igrao i koji je zabio 126 golova samo zato što je neko drugi odvukao igrača na prvu stativu, a ovaj došao u taj prostor. Kodro to nije radio".

Govorio je legendarni fudbaler i o Veležu.

Oglasi

"Tamo je bio Kajtaz, Tuce, Prskalo, fenomenalnih igrača. Imali su jaku ekipu i sa njima smo uvijek vodili ratove. Nije bilo ljubavi među Veleža i Hajduka. Više je bilo ljubavi između nas i Dinama nego sa Veležom. To su bili mahalci. Imali su nešto posebno u sebi",

Jarni je nekoliko mjeseci vodio ekipu FK Sarajevo. Bilo je to 2015. godine i na pitanje kako je bilo raditi u timu sa Koševa je rekao:

"Zeznuto. Iskreno", istakao je Jarni.

Imao je šansu da sarađuje i sa istinskom trenerskom legedom Ivicom Osimom o kojem ima sjajno mišljenje.

"Čudo od čovjeka. Nemam riječi", počeo je Jarni priču o Ivici Osimu i ispričao je anegdotu iz reprezentacije.

"Bili smo na Zlatiboru i spremali smo se za Evropsko prvenstvo. Obično je bilo dva dana rada i jedan odmora. Jedna grupa je radila na terenu, a druga je trčala okolo, a to je bio taj drugi dan. Na kraju smo svi sjeli dole, a dođe on i kaže: Dobro momci, vidimo se sutra u 10. Sad ovi stariji skoče. Kako u 10, šta u 10, rekli ste slobodno? Kaže on: Ovo sam napravio samo da vidim na koga mogu računati, a na koga ne mogu. To je bio Švabo. Bio je namazan, ali je bio pravedan. Imao je to u sebi kako kome prići, šta mu reći."

Robert Jarni karijeru je počeo u Hajduku. Od 1991. godine je igrao u inostranstvu, a redom je nastupao za Bari, Torino, Juventus, Betis, Real Madrid, Las Palmas i Panathimnaikos.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za reprezentaciju Hrvatske odigrao je 80 utakmica i dio je generacije koja je 1998. godine osvojila bronzu na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj.

Trenersku karijeru je također započeo u Hajduku, a pored splitskog velikana i Sarajeva radio je još u Istri, Pecsu, Puškaš Akademiji, a bio je i selektor U19 selekcije Hrvatske.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1612368054
Jako dobar i zahvalan icrač
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti