Kamera na krovu snimila kakav bezobrazluk su izveli Nizozemci prije odlučujućeg penala Lautara

A kažu da su Argentinci prgavci

Kamera na krovu snimila kakav bezobrazluk su izveli Nizozemci prije odlučujućeg penala Lautara

Endin Čaušević

Veliku dramu gledali smo sinoć u četvrtfinalnom okršaju Svjetskog prvenstva između Argentine i Nizozemske koja je riješena tek nakon penala. Tokom utakmice smo vidjeli nevjerovatne varnice na terenu koje su većinom izazvali Argentinci, ali jedan video pokazao je da baš ni Nizozemci nisu bili "cvjećke".

Argentina i Nizozemska sinoć su odigrali zaista nevjerovatnu utakmicu na Lusail stadionu koja je riješena tek nakon penala, a plasman u polufinale Svjetskog prvenstva na kraju su ostvarili Gaučosi.

Ekipa Argentine vodila je sa 2:0 golovima Moline i Messija i činilo se da je u ovom meču sve riješeno, ali potom je nevjerovatna Nizozemska s dva gola Weghorsta uspjela da dođe do 2:2 i odvede ovu utakmicu u produžetke.

U produžecima Argentinci su bili bolji i imali nekoliko dobrih prilika, ali rezultat se nije mijenjao i tek nakon penala saznali smo ime druge ekipe koja se plasirala u polufinale Mundijala u Kataru.

Junak Argentinaca u penal seriji bio je golman Emiliano Martinez koji je odbranio dva penala Van Dijku i Berghuisu što je na kraju i odlučilo pobjednika.

Odlučujući penal u petoj seriji za Argentinu zabio je Lautaro Martinez koji je to uradio dosta hladnokrvno i pored nevjerovatnog pritiska kojeg je imao ovaj napadač prije samog udarca.

Oglasi

Također, ovu utakmicu obilježile su velike varnice između dva tima koje je zakuhao Leandro Paredes u finišu utakmice i obično su Argentinci bili ti koji su počinjali okršaje na terenu.

No, jasno je da ni Nizozemci nisu ostali dužni što se tiče prgavog ponašanja, a jedan video posebno je pokazao da ni oni baš nisu bili "cvjećke" u sinoćnjoj utakmici.

Na Twitteru se pojavio video kojeg je snimila kamera na krovu Lusail stadiona i pokazuje šta se dešavalo prije nego što je Lautaro izveo odlučujući penal, te kakav bezobrazluk su pokušali Nizozemci da ga ometu.

Oglasi

Kada je Lautaro krenuo ka loptu tada su čak četvrorica Nizozemaca krenula ka njemu da mu nešto dobacuju i pokušaju ga izbaciti iz takta, a jedan od pomoćnih sudija ih je pokušao zaustaviti u tome.

Na kraju je i igrač koji je izvodio četvrti penal za Nizozemsku nešto dobacio Lautaru dok je prolazio pored njega, a to je uradio i golman ove selekcije. No, Lautaro je na kraju hladnokrvno zabio gol za pobjedu Gaučosa i veliko slavlje zbog plasmana među četiri najbolje ekipe svijeta.

[twitter]https://twitter.com/DennisJ60252134/status/1601497865008054272[/twitter]

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Poznato je da će Argentina u polufinalu Svjetskog prvenstva igrati protiv Hrvatske koja je napravila senzaciju jučer pobjedom nakon penala protiv Brazila.

Utakmica između Argentine i Hrvatske će se igrati u utorak također na Luisail stadionu sa početkom u 20 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti