Arsenal sprema spektakl za kraj prelaznog roka?
Foto - EPA

Razgovori sa Lautarom Martinezom

Arsenal sprema spektakl za kraj prelaznog roka?

M. Šljivak

Londonski Arsenal navodno je spremio veliko pojačanje za kraj prelaznog roka.

Kako navodi Gianluca Di Marzio, Topnici iz Londona su spremili ponudu za argentinskog napadača iz redove italijanskog prvaka Intera, Lautara Martineza.

Početni pregovori o transferu su već počeli, ali još uvijek nema zvanične ponude.

"Arsenal je prvi tim koji je istupio u ponudi za Lutara Martineza. Razgovori su objavljeni, ali nije bilo previše bitnih detalja u tom razgovoru", istakao je Di Marzio.

Lautaro Martinez iza sebe ima zaista odličnu sezonu u dresu Intera sa kojim je osvojio Scudetto, a zatim je sa reprezentacijom Argentine uzeo Copa Americu.

Argentinski napadač se prethodnih mjeseci povezivao sa Barcelonom. Međutim, iako je postojao interes finansijski problemi katalonskog tima zaustavili su ovaj posao.

Oglasi

Lautaro je član Nerazzurra postao 2018. godine. Stigao je iz argentinskog Racinga za gotovo 23 miliona funti i ispostavio se kao pravo pojačanje kluba.

U protekle tri sezone Martinez je odigrao ukupno 132 utakmice u dresu Intera i zabio je 49 golova.

Zbog kartona išao kod psihologa: Pomoglo mi je!

Sjajni fudbaler Nerazzurra presretan je zbog načina na koji se razvija njegova karijera i ističe da se i on sam dosta promijenio u proteklih godinu dana.

"Sretan sam i zadovoljan razvojem karijere. Sve što radim u Interu pomaže mi u nacionalnom timu", rekao je Martinez za argentinske medije i nastavio je priču o problemima zbog kojih je morao na razgovor kod psihologa.

"Fizički sam dosta napredovao, ali mnogo je komplikovanija stvar bila moj mentalitet. To što sam postao otac riješilo mi je mnoge stvari van terena, ali na terenu mu je pomogao psiholog. Manje sam protestvovao i dobio sam mnogo manje žutih kartona. Provjerite i vidjet ćete", rekao je Martinez.

I zaista je tako. Lautaro je u prošloj sezoni dobio ukupno pet žutih kartona, a sezonu prije je na terenu bio itekako ratoboran.

Tako je u toj sezoni 2019/2020 konstantno imao šta da kaže, pa je skupio 11 žuti i jedan crveni karton.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Fino alla Fine
Bolje na klupi Intera, nego u toj tvojoj Eng.ligi.
0 6
Viper20
Iz ekipe koja se bori za 1.mj,i da ode u ekipu koja se bori za 7mj........
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi