Lav i dalje grize: Savršeni hat-trick Bafetimbija Gomisa

Sjajna partija

Lav i dalje grize: Savršeni hat-trick Bafetimbija Gomisa

Iskusni francuski napadač, koji je u jednom periodu karijere imao i ozbiljnih zdravstvenih problema, Bafetimbi Gomis, i dalje pokazuje svoju klasu - iako više nije u centru pažnje fudbalske javnosti.

Nakon što je godinama igrao u Evropi i bio član St. Etiennea, Lyona, Swanseaja, Marseillea i Galatasarayja, Gomis je na ljeto 2018. godine otišao put Saudijske Arabije.

Od tada je član Al Hilala, a iako su mu 34 godine i dalje itekako ima šta dati svojoj ekipi.

Danas je uspio upisati "savršeni hat-trick" - pogodio je lijevom nogom, desnom nogom i glavom.

Bilo je to u meču zaostalog 10. kola saudijskog šampionata. Al Hilal je sa čak 7:0 savladao Al Adalh, a Gomis je pogađao u 28., 40. i 57. minuti. Ostale golove za Al Hilal su postigli Al Abed (15'), Sebastian Giovinco (28'), Al Shehri (84') i Carrillo (90').

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi