Golman krenuo da se obračuna s Gomisom, ali ga je potez nekadašnjeg igrača Lyona potpuno iznenadio
Gomis nije želio da ulazi u sukob

Ne bi mnogo igrača postupilo na ovaj način u ovakvim situacijama

Golman krenuo da se obračuna s Gomisom, ali ga je potez nekadašnjeg igrača Lyona potpuno iznenadio

S. Pašalić

Francuski nogometaš Bafetimbi Gomis trenutno igra u Saudijskoj Arabiji gdje od 2018. godine igra za Al-Hilal.

Gomisa se najviše sjećamo dok je nosio dres Lyona za koji je igrao od 2009. do 2014. godine te je upisao 178 nastupa i postigao 64 gola.

Nakon toga Gomis je otišao u Swansea gdje je proveo tri godine, a u posljednjoj sezoni je bio posuđen Marseilleu. Zatim je odigrao jednu sezonu u Galatasarayu, da bi na kraju završio u Saudijskoj Arabiji.

U većini klubova za koje je igrao Gomis je bio jako efikasan, a to se nastavilo i u Al-Hilalu gdje je u 26 utakmica postigao 19 golova.

Ipak, u posljednjoj utakmici njegove ekipe protiv Al Ahlija Gomis je bio u drugoj ulozi. Naime, on je prilikom jednog duela s golmanom Al Ahlija malo oštrije startovao što se nije svidjelo golmanu Al Owaisu.

On je zatim krenuo da iskaže svoje nezadovoljstvo i da se obračuna sa Gomisom, ali je Francuz nakon toga napravio potez za pohvalu te je zagrlio golmana Al Ahlija i izvinio mu se.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi