Lavezzi i Rosi suspendirani na tri utakmice

Lavezzi i Rosi suspendirani na tri utakmice

Edmir Škorić

Napolijev napadač Ezequiel Lavezzi i Romin odbrambeni igrač Aleandro Rosi međusobno su se ispljuvali u utakmici 25. kola Serije A koja je odigrana u subotu, a u kojoj su Napolitanci, golovima Edinsona Cavanija, slavili s 2:0.

Zbog toga će Lavezzi i Rossi odmarati naredne tri utakmice svojih klubova. Takvu odluku donio je sportski sudija Talijanskog nogometnog saveza nakon što je pregledao videosnimku čitavog incidenta.

"Pljuvanje se smatra činom nasilnog djelovanja, te su stoga obojica nogometaša kažnjeni zabranom nastupa u trima idućim dvobojima", stoji u saopštenju sportskog sudije.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.