Lavezzi: Odbio sam United i Chelsea

Otišao u Kinu

Lavezzi: Odbio sam United i Chelsea

Edmir Škorić

Argentinski napadač Ezequiel Lavezzi otkrio je da je odbio ponude Chelseaja i Manchester Uniteda, te Intera.

Lavezzi je potpisao za kineski Hebei Fortunu, te je postao među najplaćenijim igračima na svijetu, obzirom da će po sezoni zarađivati 15 miliona eura. 

Smjestio se na peto mjesto igrača s najboljom zaradom. Ispred njega su tek Ronaldo, Messi, Ibrahimović i Muller.

"Sva mi se projekat ovog kluba. To je ono što me uvjerilo da dođem ovdje, ali i financijski razlozi. Također, fascinira me kineska kultura, tako da će mi definitivno ovo biti izazov", rekao je Lavezzi, dodavši:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Mogao sam da potpišem za Inter, Chelsea ili Manchester United, ali odlučio sam se za Kinu. To je jako važna odluka u mojoj karijeri i siguran sam da nisam pogriješio".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi