Lavovi i Samuraji  u borbi za drugi krug

Kamerun - Japan

Lavovi i Samuraji u borbi za drugi krug

Japan i Kamerun na SP dolaze s ciljem da se plasiraju u drugi krug takmičenja, pa će njihov međusobni duel na otvaranju prvenstva biti trenutak istine za oba tima.

Oba tima u posljednje vrijeme imaju dosta problema u formi. Japan je posljednje četiri utakmice izgubio, dok je Kamerun u posljednjih pet utakmica poražen tri puta, a samo jednom je slavio pobjedu. Takeshi Okada je imao dosta problema i s povredama igrača, rijetko je u posljednjih nekoliko utakmica mogao izvesti najjači sastav, što mu je dosta poremetilo koncepciju.

S druge strane Kamerun je konačno spreman za veliki rezultat, prvi nakon dvadeset godina kada su u Italiji postali prva afrička selekcija koja se plasirala u četvrtfinale. Ipak, da sve ne bude kako treba pobrinuo se upravo junak Kameruna od prije dvadeset godina, Roger Milla, koji je prozvao Samuela Eto'a da se ne trudi dovoljno u dresu reprezentacije, što je natjeralo napadača Intera da donese odluku da se nakon SP povuče iz reprezentacije.

Takeshi Okada danas nema igračke klase tipa Hidetoshija Nakate ili Naohira Takahare, ali ima nekoliko novih, mladih igrača koji tek stasaju i dokazuju igrački potencijal. Tu prije svih mislimo na Keisukea Hondu, mladog ofanzivnog veznjaka moskovskog CSKA, a ne treba zaboraviti i Hasebea Makota, koji će ipak biti spreman da zaigra, te Okuba i Tamadu.

Kamerunski selektor Paul Le Guen je svojim igračima usadio disciplinu u igri, a s obzirom na igrače kojima raspolaže nije baš imao težak zadatak. Samul Eto'o je prvo ime Lavova, a Makoun, Assou-Ekotto, Webo, M'Bia i drugi su igrači koji mogu igrati protiv bilo koga na svijetu.

Od utakmice između Kameruna i Japana možemo očekivati brzu igru s dosta kratkih pasova, a nadajmo se kako će napadači slijediti put reprezentativaca Njemačke, te da ćemo gledati utakmicu sa dosta golova. Nakon uvodnih utakmica koje su uglavnom završavale sa 1:0 i 1:1 zaslužili smo golove.

Vjerovatni sastavi:
JAPAN: Kawashima – Konno, Nakazawa, Tulio, Nagatomo – Abe, Endo – Hasebe, Okubo, Honda – Okazaki.
KAMERUN: Souleymanou – Bassong, M'Bia, Nkoulou, Assou-Ekotto – Enoh,  Song, Makoun, Emana – Eto'o, Webo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.