Lavovi protiv Celja potvrdili osminu finala

Lavovi protiv Celja potvrdili osminu finala

Večeras su odigrane dvije utakmice 10. kola grupne faze rukometne Lige prvaka u kojima su pobjede upisale domaće ekipe. 

Rhein-Neckar Lowen je na domaćem parketu sa ubjedljivih 35:25 savladao Celje Pivovarnu Laško, ali su i Slovenci uprkos porazu izborili plasman u osminu finala. 

Domaće su do pobjede nosili Guardiola Villaplana, Alexander Peterssson i Andre Schmid sa po pet golova, dok je Gašpar Marguc kod Celja postigao šest golova. 

U utakmici grupe D La Rioja je bila bolja od švedskog Drotta sa 38:34, ali su se obje ekipe oprostile od daljeg takmičenja. U posljednjoj pobjedi La Rioje najbolji je bio Barabash Tioumentsev sa 9 golova, dok ej isti broj pogodaka na drugoj strani postigao Philip Stenmalm.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.