Lazar Mutić promijenio klub: Od slijedeće sezone u ACB ligi

Novi klub za mladog bh. reprezentativca

Lazar Mutić promijenio klub: Od slijedeće sezone u ACB ligi

D. Rakanović

Mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine Lazar Mutić pronašao je novi angažman. 

Mutić je potpisao dvogodišnji ugovor sa Murciom, timom iz ACB lige uz mogućnost na produžetak saradnje na još dvije godine (2+2), potvrdio je SportSport.ba njegov menadžer Miljan Vesković.

Ovaj 18-godišnji košarkaš protekle dvije sezone nastupao je za Hospitales Torrelodonese, a prije toga je dvije godine bio u Real Madridu. 

Vesković je rekao da će Mutić prve dvije sezone biti licenciran za prvi tim u ACB ligi i igraće na pozajmici za njihov drugi tim. 

"Prezadovoljan sam što smo se dogovorili sa Murciom prije svega zbog puta koji je Lazar napravio s obzirom da je nakon dvije sezone u Realu postao višak u njihovom omladinskom pogonu i otišao iz Madrida kao krilni centar. Prelaskom u Hospitales Torrelodonese je uslovno rečeno napravio korak unazad, ali je uz veliki napor i uložen trud vraćen na svoju prirodnu poziciju trojke i došao je do toga da zasluži ugovor sa ekipom iz ACB lige", rekao je za SportSport.ba Vesković. 

Mutić je bio član kadetske reprezentacije BiH koja je postala prvak Evrope u Litvaniji 2015. godine.

On je ovog ljeta propustio nastup na Evropskom prvenstvu sa juniorskom reprezentacijom BiH zbog problema sa povredom. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi