Lazarov donio pobjedu Makedoniji, treći trijumf Španaca

Rukometno EP

Lazarov donio pobjedu Makedoniji, treći trijumf Španaca

Edmir Škorić

U derbiju grupe B Evropskog prvenstva u Danskoj, španski rukometaši bili su bolji od Islanda.

Španija je protiv Islanda upisala i treću pobjedu na EP-u, te je ubjedljivo završila na vrhu grupe B sa maksimalnim učinkom.

Nakon prvih pola sata današnjeg duela Španci su vodili 16:15, a bili su bolji i u drugom dijelu, povećali svoju prednost, te na kraju, potpuno zasluženo, slavili rezultatom 33:28. 

Špance je predvodio Joan Canellas sa osam pogodaka, dok je Jorge Maqueda postigao sedam, a Victor Tomas pet golova. Aron Palmarsson je postigao osam, Gudjon Valur Sigurdsson sedam, a Asgeir Hallgrimsson šest pogodaka u sastavu poraženog Islanda.

Prvu utakmicu trećeg kola u grupi A odigrali su Makedonija i Austrija. Imali su Makedonci 12:10 vodstvo poslije prvog dijela, ali je Austrija stigla do preokreta u nastavku vodila 21:19, no Makedonci su u finišu napravili seriju i dobili meč sa  22:21.

Kiril Lazarov je bio opet raspoložen u Makedoniji. Postigao je osam golova. Stojanče Stoilov je postigao četiri, a Borko Ristovski je imao 19 odbrana. Konrad Wilczynski je predvodio Austrijance sa sedam pogodaka. Nikola Marinović je bio sjajan sa 22 odbrane na golu Austrije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti