Komplimenti najboljeg Makedonca za naš tim

Lazarov: Drago mi je što ste tu, ipak smo mi naši

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će u dvorani Al Bin Hamad Al Attiyah odigrati susret trećeg kola na Svjetskom prvenstvu u Kataru. 

Naš najbolji tim u prvom susretu slavio je protiv Irana rezultatom 30:25, a potom smo u drugom kolu poraženi od Austrije rezultatom 23:21. Sutra je na rasporedu duel sa Makedoncima. Najbolji makedonski igrač, Kiril Lazarov ima samo riječi hvale za našu reprezentaciju.  

"Malo sam gledao utakmicu Bosne i Hercegovine sa Iranom. Lično cijenim reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Već godinu i pol na čelu sa selektorom Markovićem prave dobre rezultate, pobjeđuju velike reprezentacije. U našem sportu nemaš faktor sreće. Moraš znati da bi pobijedio, ne postoji sreća. Sreća je ako postigneš na kraju odlučujući gol, ali da pobijediš nekoga u dvije utakmice, tu se već ne radi o sreći," rekao je Lazarov i dodao: 

"Imat ćemo jako težak posao sa Bosancima. Jako ih respektujem i cijenim. Za razliku od onoga u prošlosti, pored individualne kvalitete imaju i tim i to se jako dobro vidi. To mi je drago, ipak smo mi naši ljudi i drago mi je što su se prvi put plasirali na Svjetsko prvenstvo, jer znam koliko je teško plasirati se na završnicu," kaže Lazarov.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.