Lazarov je od danas "besmrtan"

Najbolji strijelac jednog EP svih vremena

Lazarov je od danas "besmrtan"

Adnan Beganović

Kiril Lazarov je od danas "besmrtan", odnosno ovaj sjajni makedonski rukometaš najbolji je strijelac svih vremena na nekom Evropskom prvenstvu.

Osim što su pobjedom nad Slovenijom izborili plasman na kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre Makedonci od danas imaju i najboljeg strijelca nekog Evropskog prvenstva svih vremena.

Njegovo ime je Kilir Lazarov. Ovaj sjajni desni bek Atletico Madrida i makedonske reprezentacije na EP u Srbiji je postigao čak 61 gol. Tako je Lazarov sa trona skinuo islandskog rukometaša Olafura Stefanssona, koji je na EP u Švedskoj 2002. godine postigao 58 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.