Lazarov nije imao svoj dan, Mađari bolji od Makedonije

EP rukometaša, drugi krug

Lazarov nije imao svoj dan, Mađari bolji od Makedonije

Edmir Škorić

U prvoj utakmici drugog kruga rukometnog Eura Mađari su, rezultatom 31:25, savladali Makedoniju.

Mađarska, koja je iz prvog kruga prenijela jedan bod, pobijedila je Makedoniju u utakmici prvog kola druge faze. Na taj način su Mađari zadržali nadu da mogu izboriti polufinale pored Španije ili Danske, dok su Makedonci nadomak ispadanja.

I preostala dva susreta u grupi 1 igraju se danas. Od 18:15 sati snage će odmjeriti Austrija i Island, a zatim od 20:30 u derbiju Danska i Španija u reprizi finala.

No, da se opet vratimo na duel Makedonaca i Mađara. Mađarska je vodila 16:9 na poluvremenu, u drugom dijelu su Makedonci bili nešto bolji, ali nije bilo dileme kome će bodovi.

Možda je Makedoniji nedostajao pravi Kiril Lazarov. Danas je postigao 'samo' četiri pogotka iz 11 pokušaja. Isti broj golova postigao je Filip Mirkulovski, dok je gol više postigao Dejan Pecakovski.

Gabor Csaszar predvodio je Mađare sa sedam golova, Gabor Ancsin i Szabolcs Zubai, te Kornel Nagy po četiri. Ronald Mikler je imao 13 uspješnih odbrana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.