Lazarov zabio polovicu makedonskih golova u remiju s Češkom

EP za rukometaše

Lazarov zabio polovicu makedonskih golova u remiju s Češkom

Edmir Škorić

Dosta neivzjesno bilo je u prvoj utakmici drugog kola grupe A Evropskog prvenstva za rukometaše.

Makedonci su odmjerili snage s Češkom u Herningu. Bio je to duel autsajdera iz grupe i ekipa koje su u prvom kolu poražene, ali u drugom su obje stigle do prvih bodova, odnosno do boda. Završen je meč rezultatom 24:24.

Od početka utakmice vidjelo se da će biti dosta neizvjesnosti. Makedonci su bolje počeli utakmicu, imali i do tri gol vodstva u prvih 15-ak minuta, ali su Česi preokrenuli, te vodili sa 8:7, 10:8, a na odmor se otišlo kod rezultata 11:10 za češku reprezentaciju.

Na početku drugog dijela Kiril Lazarov i društvo prave seriju i vode sa 15:13 nakon 40 minuta igre. Pet minuta prije kraja Češka stiže do novog preokreta (23:22), zatim Makedonci postižu dva gola i vode sa 24:23. Pavel Horak je izjednačio minutu prije kraja.

Udarac Filipa Mirkulovskog odbranio je češki golman, a u zadnjim trenucima utakmice Filip Jicha ne uspijeva zabiti za pobjedu Češke. Na kraju su se i jedni i drugi morali zadovoljiti prvi osvojenim bodom, a ne sa dva boda.

Lazarov je zabio 12 golova, što je polovina svih golova koje je Makedonija zabila. Na drugoj strani Horak je postigao osam, a Jicha šest golova. Petr Stochl je upisao čak 21 odbranu na golu Češke! 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.