Lazić napustio Sarajevo: "Hvala svima, bilo je fenomenalno"

Oprostio se od prvaka BiH

Lazić napustio Sarajevo: "Hvala svima, bilo je fenomenalno"

FK Sarajevo sinoć je osvojio sedmu titulu. Bordo tim je proglašen prvakom nakon što je N/FSBiH prekinuo sezonu zbog nemogućnosti da se utakmice odigravaju na teritoriji cijele države, no za navijače je samo dan kasnije uslijedila i jedna tužna vijest.

Naime, defanzivac Darko Lazić na svom Instagram profilu potvrdio je da od naredne sezone definitivno neće nositi dres Sarajeva. Ovom srbijanskom internacionalcu je po završetku sezone istekao ugovor, a iako je vodstvo kluba bilo zainteresovano za produženje saradnje, do dogovora nije došlo.

"Velika je čast i prelijep osjećaj ponovo osvojiti titulu sa Sarajevom. Bilo je fenomenalno u proteklih godinu i pol dana igrati za Sarajevo i osvojiti tri trofeja, upoznati divne ljude i sarađivati sa njima. Zahvaljujem se svim saigračima, stručnom štabu, ljudima u klubu i oko kluba, navijačima..., na divnoj saradnji i velikoj podršci. Kako meni, tako i mojim saigračima. Posebno se zahvaljujem Husrefu Musemiću na ukazanom povjerenju", napisao je Lazić.

Lazić je također dodao da će Sarajevo zauvijek ostati u njegovom srcu i da je period proveden u BiH jedan od najljepših u njegovoj karijeri.

Prije nego što je došao u Sarajevu, Lazić je igrao za Alanyaspor, Denizlispor, Anzhi, Crvenu zvezdu i Spartak iz Subotice.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U ovom trenutku nije poznato gdje bi mogao nastaviti karijeru.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CA7cMZUg1Sn/[/instagram]

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hzsg
Sretno Laza, puno dobrog zdravlja i sreće u budućoj karijeri, želi tei BORDO ARMIJA
7 0
Jadnimi
Dobar igrač, ali mu je loš menadžer.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi