Lazio autogolom do pobjede na Olimpicu
Foto: EPA

Liga Evrope, Grupa K

Lazio autogolom do pobjede na Olimpicu

Lazio je u okviru četvrtog kola u Grupi K Lige Evrope na Olimpicu ugostio Nicu, a na kraju su domaći slavili minimalnu pobjedu rezultatom 1:0.

Slobodno možemo reći da sudar ova dva rivala nije opravdao očekivanja, jer na Olimpicu nije viđeno previše uzbuđenja.

Šta više, viđen je dosta miroljubiv susret, bez puno pravih prilika, ali je Lazio ipak uspio stići do pobjede.

U prvo poluvremenu je Lazio imao izglednu šansu preko Adama Marušića u 32. minuti, ali je odbrana Nice odično reagovala.

Kada je Nica u pitanju dobru priliku je imao Wesley Sneijder u 62. minuti, ali je njegov pokušaj zaustavio Strakosha.

U trenucima kada su svi očekivali kraj susreta, Maxime La Marchand loše interveniše i posprema loptu u sopstvenu mrežu za pobjedu Lazija.

U drugoj utakmici Grupe K, snage su odmjerili Vitesse i Zulte Waregem, a gosti iz Belgije su na kraju slavili rezultatom 0:2. 

Gostima su za pobjedu bili dovoljni golovi Baudryja iz 3. minute i Kayje iz 70. minute.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Treba dodati da su obje ekipe susret dočekale sa desetoricom na terenu. Waregem je sa igračem manje ostao već u 22. minuti kada je Madu dobio drugi žuti karton, dok je fudbaler Vitessea Buttner zaradio isključenje u 52. minuti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi