Lazio jedva skupio tim za gostovanje u Ligi prvaka: Inzaghi ima samo 13 igrača

Problemi za nebesko-plave

Lazio jedva skupio tim za gostovanje u Ligi prvaka: Inzaghi ima samo 13 igrača

E. Škorić
Teme:

Lazio danas kreće za Belgiju, ali autobus je poluprazan. Treneru Simeoneu Inzaghiju nedostaju brojni nogometaši.

Lazio je u prvom kolu pobijedio Borussiju Dortmund u Ligi prvaka, a Rimljani sutra u gostima kod Club Bruggea žele još jednom pobjedom da se primaknu nokaut fazi, no imaju zaista velike probleme.

Uz trenera Inzaghija, njegove pomoćnike i direktora Tarea, na put u Belgiju krenuli su: Reina, Alia, Minković, Marušić, Acerbi, Muriqi, Correa, Patric, Caicedo, Parolo, Akpa Akpro, Fares, Hoedt.

Dodano je nekoliko mladih igrača samo kako bi se popunila praznina. Na treningu prije polaska nije bilo čak osam prvotimaca, pa tako duel sa Bruggeom propuštaju Immobile, Pereira, Leiva, Lazzarri, Cataldi, Luiz Felipe, Strakosha, kao i Senad Lulić koji nije ni prijavljen.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Tako je, kako je, nema nam druge nego da odigramo ovako važnu utakmicu s onim što imamo na raspolaganju. Bit će teško, nemamo dovoljno igrača za izmjene, a prije samo tri dana smo igrali protiv Bologne. No, situacija je takva, mora se ići dalje", rekao je Inzaghi.

S obzirom na sve ove probleme, uloga favorita pripast će Club Bruggeu, iako bi to u normalnim uslovima svakako pripadalo gostima iz Rima.

Top Komentari

user1583752673
Kad je Shakhtar mogao bez 10 igraca i dobit Real mogu i oni
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi